به گزارش شهرآرانیوز، هشتمین جلسه شورای آموزش و پرورش خراسان رضوی با محوریت عدالت آموزشی در استان، صبح امروز (جمعه، ۳ مرداد ۱۴۰۴) با حضور غلامحسین مظفری استاندار خراسان رضوی، محمدرضا قلندرشریف شهردار مشهد مقدس، مصطفی اسدی مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی، حسین امامیراد عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی، حجتالاسلام محمدجواد نظافتیزدی مدیر مجتمع تربیتیآموزشی حضرت مهدی(عج) و جمعی از مسئولان استانی، مدیران شهری، نمایندگان دستگاههای اجرایی و مدیران تشکلهای مردمنهاد آموزشی در اتاق جلسات دبیرستان دوره اول نسل آفتاب برگزار شد.
بررسی آخرین وضعیت پویش بزرگ مدرسهسازی موسوم به «بامن»، تعیینتکلیف مدارس وابسته دولتی، درخواست اداره مجموعه مدارس نسل آفتاب مشهد بهصورت هیئتامنایی و هبه غیرمعوض اراضی آموزشی توسط شهرداری مشهد از جمله دستورکارهای این نشست بود.
شهردار مشهد در این نشست بر ضرورت استمرار حمایتهای مالی شهرداری مشهد از نهضت مدرسهسازی تأکید کرد و گفت: در راستای بند سوم ماده ۱۳ قانون و سهمی که از محل پروانههای ساختمانی مقرر شده تا در اختیار توسعه سرانههای آموزشی قرار بگیرد، سال گذشته، سه هزار و ۳۵۳ میلیارد ریال به حساب آموزش و پرورش واریز شده و در چهارماهه نخست امسال نیز این رقم حدود ۷۱ میلیارد تومان بوده است. البته الان ما در شرایط خاصی از نظر صدور پروانه هستیم و مراجعات مردمی برای دریافت پروانه ساختمانی کاهش چشمگیری داشته است که امیدواریم بهزودی اصلاح شود.
وی بیان کرد: در دوره چهارم شورای اسلامی شهر مشهد، زمین موجود در رسالت ۸۱ به مجتمع حضرت مهدی(عج) هبه شده است؛ حالا دوستان تصمیم گرفتهاند این زمین را مدرسه بسازند. خیلی هم خوب است! ما این آمادگی را داریم که در حوزه اعیانی، زمینهای را فراهم کنیم تا این هبه، غیرقابل تغییر و تعویض باشد و الیالابد، کاربری آموزشی پیدا کند. اینجا با وسعت بیش از پنج هکتار، بزرگترین زمین در مشهدالرضا(ع) است که شهرداری مشهد در راستای راهبرد توسعه فضاهای آموزشی هبه کرده و در ادامه نیز، حامی آن خواهیم بود.
مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی هم در این مراسم از افزودهشدن پنج هزار و ۵۶۰ معلم به جمعیت مدرسان این ادارهکل در سال تحصیلی جدید خبر داد و اظهار کرد: در سال تحصیلی گذشته، در مجموع حدود ۲۳ هزار نفر کمبود معلم در سطح استان وجود داشت که با جذب این شمار، حجم کمبود ما به کمتر از ۱۸ هزار نفر کاهش پیدا میکند. این پیشرفت خیلی بزرگی است؛ بهخصوص از این نظر که حدود دو هزار و ۴۷۵ نفر از این شمار، فارغالتحصیلان رشتههای تربیت معلم از دانشگاههای فرهنگیان در سال ۱۴۰۰ هستند و این یعنی کاهش زمان انتظار جذب معلمان.
وی افزود: تقریباً همه مشکلات و اختلافنظرهایی که میان اداره کل آموزش و پرورش خراسان رضوی با آستان قدس رضوی وجود داشت، امروزه در سایه جلسات هماندیشی متعدد برطرف شده است. به همین دلیل هم مسیر ساخت مدارس در استان، شتاب ویژه گرفته و براساس ارزیابیهای قطعی، تا ابتدای مهرماه امسال بالغ بر ۳۶۰ مدرسه به بهرهبرداری میرسند. این میزان، دقیقاً نیمی از چشمانداز هدفگذاریشده متمرکز بر ۷۲۵ مدرسه طبق پویش «بامن» بود که امیدواریها برای تکمیل ۳۶۰ مدرسه باقیمانده را تا پایان امسال دوچندان میکند.
در ادامه این نشست، جاسم حسینپور، مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس خراسان رضوی هم به تشریح اولویتها و راهبردهای نهضت توسعه عدالت آموزشی در استان پرداخت و خاطرنشان کرد: اولویت اول و دوم ما حذف مدارس سنگی و کانکسی با بیش از ۱۰ دانشآموز است. پس از این هم تکمیل پروژههای نیمهتمام ضرورت پیدا میکند و در ادامه به سراغ مناطقی میرویم که سرانه آموزشی آنها یا از نظر جمعیت بالای ۳۵ نفر در هر کلاس یا از نظر سرانه، کمتر از سه متر به ازای هر نفر است.
وی ادامه داد: در خراسان رضوی، ما ۳۴ مدرسه سنگی، ۲۸ مدرسه تخریبی کلنگی، ۲۶ مدرسه با بیش از ۳۵ دانشآموز و ۸۴ مدرسه با سرانه آموزشی کمتر از سه متر شناسایی کردهایم. علاوه بر این، ۳۹۶ مدرسه نیمهتمام داریم که همگی در قالب ۷۱۵ پروژه نهضت توسعه فضاهای آموزشی استان تعریف شدهاند. هماکنون نیز همه پروژهها به پشتوانه دو همت اعتباری که برای نهضت داریم، درحال فعالیت است و طبق برنامهریزی دقیق، تا مهرماه، ۲۷۳ پروژه در قالب ۱۳۲۶ کلاس درس به بهرهبرداری میرسد.
حجتالاسلام نظافتیزدی هم در این مراسم با اشاره به آیه ۱۸ سوره مبارکه فاطر اظهار کرد: قرآن کریم میفرماید زمانی که انسان از دنیا میرود، از خدا میخواهد که به او بازهم مهلت دهد و به زندگی مادی برگردد. حالا جالب است که این قول صادق، برای هر دو گروه مؤمنان و کافران اتفاق میافتد و همانطورکه بدکاران برای جبران معاصی از خدا طلب فرصت دوباره میکنند، مؤمنان هم خواهان فرصت مجدد برای زندگی هستند. فقط تفاوتش این است که آنها نفع عظیم و خیر کثیر اعمال خود را دیدهاند و خواهان آن هستند تا فرصتی به آنها داده شود تا بازهم کار خیر کنند.
به گفته مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس خراسان رضوی، تا به امروز، قرارداد ۵۷ درصد از کل نهضت مدرسهسازی استان منعقد شده که این دستاورد واقعاً بزرگی است. استان ما همیشه در صدر نهضتهای مدرسهسازی در کشور بوده است و اینبار، اولین استان کشور خواهد بود که چشمانداز نهضتش را تمام خواهد کرد.
وی افزود: هرچه تلاش برای توسعه امکانات تربیتی و آموزشی صورت بگیرد، مصداق همان نفع عظیم و خیر کثیر است. از خدا میخواهیم که پیشرفت کمی و کیفی برای زیرساختهای آموزشی و تربیتی در استان حاصل شود و مهمترین گام برای تحقق این هدف، ابتدا آن است که زیرساختهای فیزیکی ایجاد شود و پس از آن، ممارست مستمر متمرکز بر ارتقا و بهبود کیفی آموزش باشد.